ŚLIWKA SUSZONA 1kg
Opis
PRODUKT NATURALNY, WYSOKIEJ JAKOŚCI
Suszone śliwki mają bardzo dobry wpływ na nasz organizm z wielu powodów. Są źródłem polifenoli, które chronią komórki przed zniszczeniem. Dzięki ich regularnemu spożywaniu możemy uniknąć wielu problemów ze zdrowiem. Ponadto polifenole zawarte w śliwkach wzmacniają kości.
Suszone śliwki są źródłem łatwo rozpuszczalnego błonnika, który pomaga utrzymać stabilny poziom cukru we krwi. Zjedzenie kilku owoców po posiłku sprawi, że będziemy czuć się bardziej nasyceni i spadnie ochota na podjadanie. Dodatkowo błonnik redukuje poziom cholesterolu oraz działa przeczyszczająco, dlatego wskazane są przy zaparciach. Suszone śliwki są bogatym źródłem beta-karotenu, który chroni komórki, poprawia nastrój i działa przeciw starzeniowo. Dostarczają nam też dużo bardzo cennej witaminy K.
Suszone śliwki w przeciwieństwie do świeżych owoców mają sporą ilość kalorii, dlatego nie należy przesadzać z ich ilością. Najzdrowiej jeść kilka sztuk dziennie, nawet w trakcie diety odchudzającej.
Wartości odżywcze produktu w 100 g
- Wartość energetyczna: 1013 kJ / 240 kcal
- Tłuszcz: 0,38 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,02 g
- Węglowodany: 63,8 g
- w tym cukry: 38,13 g
- Błonnik: 7,1 g
- Białko: 2,18 g
- Sól: 0 g
Zawartość:
Opakowanie zawiera 1kg suszonych śliwek.
Składniki:
- śliwka suszona
- woda
- substancja konserwująca: sorbinian potasu
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Sposób pakowania:
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać a samo opakowanie jest trwałe co jest istotne podczas transportu.
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Mimo dołożenia wszelkich starań w produkcie mogą sporadycznie występować pestki bądź ich fragmenty.